ELAZIĞ KOVANCILAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İstatistik Bilgi Girişi

         Resmi İstatistik Programı kapsamında örgün ve yaygın eğitim istatistiklerinin üretilmesi ve örgün eğitim istatistiklerinin yayınlanmasında Bakanlığımız sorumlu kuruluş olarak tanımlanmıştır. Bu itibarla MEBBİS kapsamında MEİS Modülü, e-Yaygın Modülü ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi kullanılarak 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı eğitim istatistikleri oluşturulacaktır.

Bu kapsamda; bilgilerin elektronik ortamda doğru alınabilmesi ve güvenilir, tutarlı istatistikler üretilebilmesi için il-ilçe millî eğitim müdürlükleri ile okul ve kurumlarımızın yapması gereken işlemler ile ilgili olarak; Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığının ilgi yazısında yeralan açıklamalar doğrultusunda bilgi girişleri ilgili modüllere yapılacaktır.

Bilgi girişlerinde hata yapılmamasına özen gösterilecek, hatalı bilgi girişinden başta ilçe milli eğitim müdürü olmak üzere diğer birinci derecedeki okul/kurum müdürleri sorumlu olacaktır. MEİS modülü bilgi girişine kapatıldıktan sonra (Sehven yanlış yazılmıştır, hatalı bilgi girilmiştir vb.) bilgilerin düzeltilmesi konusunda okul ve kurumlardan gelecek düzeltme talepleri dikkate alınmayacaktır. Hatalı bilgi girişi yapanlar hakkında gerekli idari işlemler yapılacaktır.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ile ilgili veri giriş işlemleri 10 Ekim 2016 Pazartesi günü başlamış olup, Okul/kurum müdürlükleri tarafından veri girişlerinin en geç 15 Kasım 2016 tarihine kadar eksiksiz olarak yapılarak onaylanması, ilçe milli eğitim müdürlüğümüz tarafından ise gerekli kontroller yapılarak en geç 18 Kasım 2016 tarihine kadar İlçe Onay İşlemi yapılacaktır. Konuyla ilgili;

 

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

 

 

                                                                                                                                                                                                                               Murat KAYA

                                                                                                                                                                                                                       İlçe Milli Eğitim Müdürü

Çarşı Başı Mah. Mehmet Nuri Bozdağ Cad. No5 Kovancılar/ELAZIĞ - 0424 611 24 28

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.